N95, N99, N100 i čemu to služi?

Ako ste proizvođač respiratornih maski, jedan od najvažnijih procesa jeste da morate proći kroz proces certifikacije iz Nacionalnog instituta za bezbednost i zdravlje (NIOSH). NIOSH certifikacija je neophodna kako bi se označili respiratorne maske sa jednom od tri “N” kategorije certifikata: N95, N99 ili N100.

N95 respiratori se koriste za filtriranje nečistoća kao što su prašina, dim, magla, kao i mikrobiološki posrednici uključujući bakterije tuberkuloze i virusa gripa. Oni su certificirani za filtriranje do 95 posto svih čestica većih od 0,3 mikrona. N99 respiratorne maske filtriraju do 99 posto…

Da ponovimo. Ako je maska certificirana ocijenom N95, ona filtrira više od 95% čestica (PM) većih od 0,3 mikrona – to je mnogo manje čak i od PM2.5 mikrona. Ovo je dobra stvar, jer je većina loših stvari u zraku, opasnih po zdravlje – uzrokovano česticama 2,5 mikrona i manje (širina ljudske kose je 70 mikrona).

Imajte na umu još i ovo, i najbolja tkanina/maska na svijetu je potpuno beskorisna ako sama maska ne odgovara vašem licu i ako je dobro ne prislonite uz obraz.

Podijelite ovaj članak:

Share on facebook
Share on Facebook
Share on twitter
Share on Twitter
Share on linkedin
Share on Linkdin
Share on pinterest
Share on Pinterest

Leave a comment

×
×

Košarica