Ultimativna gradska chic maska, i zašto vam je potrebna da dišete

Sarajevo polako postaje metropola koja prednjači u odnosu na ostale evropske gradove, kada je zagađenje u pitanju. Prije svega, niko ne voli da nosi masku za lice, ali ponekad je to jednostavno neophodno. Od biciklističkog vozača do vikend putnika po zemljama trećeg svijeta, jednostavno imamo ponekad potrebu za maskom. Vogmask je pronašao način da ponudi što ljepšu masku zajedno sa odgovarajućom zaštitom, lijepo dizajniranom i ugodnom za nošenje.

Ako pogledate EPA web stranicu o kvaliteti zraka, naići čete na riječ čestice. To u osnovi predstavlja malu česticu u zraku. Oni su obično kategorizirani u dvije vrste: PM 2,5 i PM 10. Finije čestice su gore po vas. Neke su dovoljno male da izbjegavaju prirodni napor tijela da ga uklone iz pluća i mogu čak ići ravno u krvotok. Zbog toga ljudi koji mnogo vremena provode na cesti, poput biciklista ili sportista koji vježbaju na područjima gdje su neizbježno izloženi visokoj količini čestica, treba da koriste takvu masku.

Vogmask N99 maska je napravljena da izdrži finije 2.5 čestice (PM). To čini uz pomoć N99 filtera, aktivnim slojem ugljika i ventilom za izdisanje koji se nalazi između organskih unutarnjih i vanjskih slojeva. Maska filtrira čestice male veličine od 1 mikrometara, uključujući bakterije, i to sve dok je maska ​​suha, znači nema podparivanja. Veoma bitna činjenica, jer mnoge maske imaju tendenciju da se magle i skupljaju vlagu, te je u tom slučaju, jednostavno neugodno disati kroz masku. Filter aktivnog ugljika napravljen je iz ljuske kokosa, te pomaže apsorbiranju mirisa i kontaminanata. Sve u svemu, maska ima impresivnu efikasnost bakterijskog filtriranja od oko 99,7% bakterijskih čestica preko 3,1 um.

 

Podijelite ovaj članak:

Share on facebook
Share on Facebook
Share on twitter
Share on Twitter
Share on linkedin
Share on Linkdin
Share on pinterest
Share on Pinterest

Leave a comment

×
×

Košarica